Onny de Bont, beeldend kunstenaar

Nu ook workshop schilderen met wol!

Ervaringen cursisten

 

Ik heb sinds twee jaar schilderles van Onny. Elke keer ben ik weer verrast en word ik geïnspireerd door haar opdrachten.

Onny gebruikt onverwachte materialen en invalshoeken en heeft een vrije, losse manier van kijken en werken.

Tijdens de les geeft Onny zonodig suggesties of stelt vragen die je helpen om weer verder te kunnen. Soms zet ze andere materialen bij je neer.

Om haar tijdens de les zelf aan het werk te zien is heel inspirerend en vaak ook grappig door de materialen die ze gebruikt en de manier waarop ze werkt. Onny daagt me uit om dingen aan te pakken of te bekijken op een manier die ik vanuit mezelf niet zou doen of waar ik niet eens op zou komen. Heel bijzonder!

Door de lessen van Onny ben ik me meer bewust geworden van mijn manier van werken en kijken en is ook mijn stijl losser en vrijer geworden.

Ik beleef veel plezier aan de lessen en hoop dat zij mij nog lang zal blijven inspireren.

Annemarie

 

Ik ben Brigitte en heb in een recent verleden ongeveer een half jaar schilderlessen van Onny mogen ontvangen. Al tijdens de eerst les voelde ik me op mijn gemak door haar bezielende persoonlijkheid. Haar manier van lesgeven vind ik bijzonder omdat ze enerzijds op details let; kleine deelgebieden van het gemaakte werk worden uitvergroot waardoor ze me het gevoel gaf alsof ik steeds een meesterwerk afleverde. Dit gaf mijn vertrouwen een enorme booster. Anderzijds liet ze me kennismaken met allerlei materialen waarmee 'geschilderd' kon worden; mijn passie voor het werken met textiel en papier op doek is hierdoor aangewakkerd.

Naast haar manier van lesgeven vind ik haar kunstwerken even bijzonder. Op de ogenschijnlijke kleine zaken van het leven waar menig mens achteloos aan voorbijgaat, weet zij de aandacht op te vestigen. Met andere woorden; ik ben mede door haar intenser gaan genieten van al het schone waarmee wij zijn omringd.

Bovenstaande is voor mij de reden geweest om opnieuw van haar te willen leren. Mijn creatieve geest heb ik een poos weten te onderdrukken, maar voelt de behoefte zich verder te ontwikkelen.

Brigitte